Odzież pielęgniarska

Rozmowy mało związane z okularami, czyli luźne rozmowy byle z kulturą.
telme
Bywalec

Odzież pielęgniarska

Postautor: telme » 20 mar 2026, 13:07

Słuchajcie stoję przed zakupem nowych kompletów do pracy i mam dylemat co do składu materiału. Do tej pory nosiłam bawełnę 100% ale po kilku godzinach biegania po oddziale czuję się w tym mało świeżo a prasowanie tego to koszmar. Czy te nowoczesne mieszanki z elastanem faktycznie dają radę pod kątem przewiewności i czy nie mechacą się po miesiącu prania w wysokich temperaturach?

Dista
Bywalec

Re: Odzież pielęgniarska

Postautor: Dista » 20 mar 2026, 13:50

Bawełna jest spoko ale faktycznie gniecie się od samego patrzenia więc teraz większość osób przechodzi na tkaniny typu stretch. Takie ubrania lepiej pracują z ciałem jak się schylasz czy przenosisz pacjenta i co najważniejsze prawie nie wymagają żelazka po wyjęciu z pralki. Ważne żeby szukać odzieży medycznej która ma atesty i trzyma fason nawet po wielokrotnym praniu w 60 stopniach bo higiena to podstawa. Jeśli szukasz sprawdzonych krojów które nie krępują ruchów i dobrze wyglądają to warto jest zajrzeć tutaj: https://medycznie.com.pl/kategoria/odziez-medyczna/.

Wróć do „Wolne Polaków rozmowy”